PCOS - september, mesiac osvety: chápať, liečiť a posilniť

PCOS - september, mesiac osvety: chápať, liečiť a posilniť

V každom roku sa na jeden mesiac zameriavame na jednu z najčastejších endokrinných porúch u žien – syndróm polycystických vaječníkov (PCOS). Toto obdobie je venované osvete a zvyšovaniu povedomia o PCOS, chorobe, ktorá môže ovplyvniť až 1 z 10 žien vo fertilnom veku.

Čo je PCOS?

Polycystický ovariálny syndróm (PCOS) je vážna genetická, hormonálna, metabolická a reprodukčná porucha, ktorá postihuje ženy a dievčatá. Je to hlavná príčina neplodnosti u žien a predzvesť ďalších vážnych stavov, vrátane obezity, diabetu typu 2, kardiovaskulárnych ochorení a rakoviny endometriózy. Jedným z charakteristických znakov sú malé cysty, ktoré sa môžu tvoriť na vaječníkoch.

Cieľom mesiaca povedomia o PCOS je pomôcť zlepšiť život tým, ktorí trpia PCOS, a pomôcť im prekonať ich príznaky, ako aj predchádzať a znižovať riziko život ohrozujúcich súvisiacich ochorení, ako sú cukrovka, kardiovaskulárne ochorenie, nealkoholické tukové ochorenie pečene a rakovina.

Liečba PCOS

Liečba polycystického ovariálneho syndrómu (PCOS) závisí od symptómov pacienta, jej reprodukčných potrieb a rizika spojeného s inými zdravotnými problémami, ako sú diabetes a srdcovocievne ochorenia. Vo svete vedy a medicíny sú rôzne prístupy k liečbe PCOS. Od hormonálnej terapie, cez lieky na znižovanie hladiny inzulínu, až po životný štýl a výživové doplnky. 

Inovatívne riešenie 

Jedným z prístupov, ako podporiť telo a zmierniť príznaky PCOS, môže byť kombinácia produktov. Produkty ioy. GOOD MOOD a ioy. PMS prinášajú inovatívne riešenie a skvelé výsledky v liečby symptómov spojených s PCOS.

ioy. GOOD MOOD obsahuje zložky, ktoré podporujú hormonálnu rovnováhu a posilňujú psychiku, zatiaľ čo ioy. PMS je navrhnutý tak, aby zmiernil príznaky sprevádzajúce menštruačný cyklus, ktoré môžu byť u žien s PCOS ešte intenzívnejšie.

Záver

PCOS je porucha, ktorá môže ovplyvniť mnohé aspekty života ženy, od reprodukčného zdravia až po emocionálnu pohodu. Našťastie, s rastúcim povedomím a výskumom v oblasti PCOS sa neustále objavujú nové možnosti liečby a podpory. Produkty ako ioy. GOOD MOOD a ioy. PMS môžu byť súčasťou integrovaného prístupu k liečbe a zlepšeniu kvality života žien s PCOS.

V tomto mesiaci osvety sa spoločne zameriavajme na podporu a vzájomné povzbudzovanie. Máme možnosť spoznať, pochopiť a vytvárať lepšiu budúcnosť pre všetky ženy s PCOS.

Predchádzajúci Ďalší