Nadchádzajúca sezóna alergií: Ako kvercetín môže byť tvojím spoľahlivým spojencom

Nadchádzajúca sezóna alergií: Ako kvercetín môže byť tvojím spoľahlivým spojencom

 

S príchodom jari sa mnohí z nás tešia na slnečné dni a kvitnúcu prírodu. Avšak pre mnohých je to tiež obdobie, kedy sa začínajú prejavovať alergie. Kýchanie, svrbenie v nose a slzavé oči môžu výrazne ovplyvniť náš každodenný život. Našťastie, existujú prírodné zložky, ktoré nám môžu pomôcť zmierniť tento diskomfort, pričom kvercetín patrí medzi najúčinnejšie.

Kvercetín, známy aj ako flavonoid, je látka, ktorá sa nachádza v mnohých ovocí, zelenine a bylinách. Jeho silné antioxidačné vlastnosti ho robia ideálnym pomocníkom pri liečbe alergií. Kvercetín dokáže zmierniť zápal a inhibovať uvoľňovanie histamínu, čo znamená, že môže znížiť intenzitu alergických reakcií a symptómov. Navyše fosfolipidový kvercetín je špeciálny druh kvercetínu, ktorý je ľahko vstrebateľný organizmom, čo znamená, že má väčšiu účinnosť pri boji proti alergickým reakciám.

Aké prírodné zložky pomáhajú pri alergiách? 

Trans-resveratrol: Je známy svojimi protizápalovými a antioxidačnými vlastnosťami, ktoré môžu prispieť k ochrane organizmu pred rôznymi chorobami a podporiť zdravú imunitu.

Pilo Pilo: Táto rastlina je známa svojimi antiinfekčnými vlastnosťami a môže byť užitočná pri posilňovaní obranyschopnosti organizmu.

Extrakt zo semien lnu: Obsahuje zdravé tuky a omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravie srdca a zmierňujú zápal v tele.

Vitamín E: Je dôležitým antioxidantom, ktorý chráni bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a podporiť zdravie pokožky a imunitného systému.

3-O-acetyl-11-keto-β-boswellia serrata: Táto zložka je známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a môže byť užitočná pri zmiernení bolesti spojené s alergiami a zápalovými ochoreniami.

Pri výbere doplnkov stravy s týmito zložkami je však dôležité, aby neobsahovali doplnky iné zbytočné zložky, ktoré vaše telo nepotrebuje.

S príchodom alergickej sezóny nezabúdajte na prírodné riešenia, ako je napríklad náš ioy. BOOST, ktorý je svojim zložením jedinečný. Zmiernite svoje nepohodlie a užite si jarné dni naplno. 

 

Predchádzajúci Ďalší